Burn-out & Bore-out coaching

Waarom Burn-out & Bore-out coaching?

Ik, stefaan, heb op mijn vorige job te maken gehad met een burn-out. Het gevolg hiervan was dat ik mij niet meer goed voelde in de job die ik deed.
Ik kon mij ook steeds minder vinden in de waarden en de normen, kortweg in de visie van het bedrijf waardoor het mij steeds meer energie kostte om op te staan en naar mijn werk te gaan. Ik voelde mij ook niet gesteund door mijn toenmalige baas of de personeelsdienst waardoor werken in dit bedrijf voor mij een hele opdracht was geworden, daar waar ik vroeger met plezier ging werken.

Het was zelfs zo erg dat ik mij volledig uitgeblust voelde. Ik helemaal niet meer creatief was. Alles leek een onmogelijke opdracht geworden in plaats van uitdagingen. Ik had het gevoel dat er een enorme last op mijn schouders rustte.

Omdat ik besef wat burn-out of bore-out is en wat het met jou kan doen ben ik mij verder gaan verdiepen in deze materie en coach ik nu mensen om te voorkomen dat ze te maken krijgen met burn-out of bore-out of dat ze er op een andere manier leren naar kijken. Wanneer ook jij leert om te gaan met je burn-out of bore-out zal je je na verloop van tijd beter gaan voelen. Je zal leren grenzen aan te geven, beter voort jezelf te zorgen, leren omgaan met je perfectionisme of werken aan zaken die gemaakt hebben dat jij in deze situatie verzeild bent zoals faalangst, pleasing gedrag, angst om niet te voldoen of niet goed genoeg te zijn. Kortom je krijgt tips, tricks, handvatten die je helpen om er anders mee om te gaan en het met een andere bril te bekijken.

 

Wat is Burn-out & Bore-out?

Burn-out:

Hier heb je het gevoel het werk niet meer aan te kunnen en is er vooral het gevoel van nutteloosheid en machteloosheid.
Je voelt je letterlijk opgebrand. Dit kan zijn omwille van teveel werk maar het kan evengoed gaan over een slechte sfeer op het werk of moeilijke contacten met leidinggevende of collega’s. Ook relaties kunnen jou helemaal opbranden. Denk maar aan een partner die altijd het uiterste van je eist of ouders of vrienden waar jij niet neen durft tegen te zeggen terwijl ze jou zaken vragen die jij eigenlijk niet wil of die heel veel van jouw energie vragen.

Bore-out:

Hier is er sprake van vermoeidheid door onderbelasting op het werk. Dit wil zeggen door bijvorrbeeld te saai, te eentonig werk of weinig inspraak krijgen in hetgeen je doet omdat jou baas de controle wenst te behouden over het werk.
Je verveelt je ‘dood’ omdat je geen initiatief kan of mag nemen en voelt je afgeremd in je kwaliteiten. Ook in een relatie kan je in een bore-out geraken wanneer je het gevoel hebt dat je partner alle belangrijke beslissingen neemt zonder jou hierin inspraak te geven of wanneer je het gevoel krijgt dat je er niet echt bijhoort.

Kan je er iets aan doen?

Burn-out en bore-out zijn energieziektes. Je voelt je fysiek en/ of mentaal uitgeput en hebt vaak ook last van verschillende symptomen die maken dat jij je niet goed voelt. Er bestaat geen echte medicatie voor Burn-out & Bore-out. Belangrijk is dat je hiermee leert om te gaan en dat je nagaat welke je belemmerende overtuigingen zijn en deze leert ombuigen naar overtuigingen die jou helpen in je persoonlijke groei.
Zaken waaraan mensen met Burn-out of Bore-out het vaak lastig mee hebben zijn:

 • Grenzen leren aangeven
 • Leren en durven neen zeggen
 • Terug zaken doen voor jezelf of waar jij energie en voldoening uit haalt
 • Minder anderen pleasen
 • Werken aan je perfectionisme
 • Leren loslaten
 • Minder piekeren
 • Faalangst
 • Gevoel niet te voldoen
 • Schuldgevoel

Door de coaching, al of niet gecombineerd met Psych-K (voor meer uitleg zie pagina Psych-K) leer je om met bovenstaande zaken om te gaan. Tijdens de coaching krijg je ook inzichten in hoe jij zaken nu aanpakt en leert er om er in de toekomst anders mee om te gaan. Je krijgt ook kapstokken, tips en tricks mee zodat jij deze in de praktijk kan gaan omzetten en op deze manier beetje bij beetje terug je leven in handen kan nemen. Hierdoor wordt je ook sterker als persoon en voorkomt dat je weer hervalt in jezelfde patronen die jou in deze situatie geduwd hebben.

Enkele symptomen?

Wanneer je dreigt in Burn-out of Bore-out te gaan of als je te maken hebt met een Burn-out of Bore-out kan je last hebben van fysieke maar ook mentale symptomen of gedragsveranderingen. Hieronder worden er een paar opgesomd maar er zijn er uiteraard nog veel meer. Belangrijk is te beseffen dat je niet al deze symptomen hoeft te hebben om te spreken van een Burn-out of Bore-out. Twijfel je of je op een burn-out of Bore-out afstevent of je er misschien midden in zit, neem dan contact op met je arts die jou dan verder kan doorverwijzen. Het is jouw huisarts of een psychiater die de diagnose dient te stellen.

Fysieke symptomen:

 • Aanhoudende vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Spierpijn, hoofdpijn, rugpijn
 • Maagpijn, darmstoornissen, weinig eetlust
 • Infecties = verminderde weerstand
 • Hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterolwaarde

Mentale symptomen:

 • Niet meer tot rust komen = gejaagdheid
 • Piekeren, angst, sombere gedachten
 • Prikkelbaar & geïrriteerd
 • Emotioneel
 • Lusteloos & futloos
 • Besluiteloos
 • Concentratieverlies & vergeetachtig
 • Onzeker & laag zelfvertrouwen

Gedragsveranderingen:

 • Minder presteren & meer fouten maken
 • Vluchten in drank, tabak of drugs
 • (Over)gebruik van medicatie
 • Sociale contacten vermijden
 • Uitstelgedrag of vermijdingsdrang

Herken jij jezelf hierin en wens je aan jezelf werken of wil je ervoor zorgen dat je vroeg of laat niet met Burn-out of Bore-out geconfronteerd wordt, neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.

Boek een kennismakingsgesprek

Coronadreiging

Beste bezoeker,

Je kan opnieuw terecht met al je vragen bij Healing You. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de Covid 19-maatregelen.

Gelieve zelf een mondmasker te voorzien. Energetische behandelingen of coachingsessies worden steeds gegeven met mondmasker.

Er zal geen drank geserveerd worden. Uiteraard mag je zelf je drank mee brengen.

Er is alcoholgel voorradig die gebruikt wordt bij het binnen komen, het buiten gaan en indien nodig tussendoor.

Betalingen gebeuren uitsluitend met de bankapp, Payconiq of bancontact. Indien dit een probleem vormt, kan er altijd gekeken worden of er met overschrijving kan gewerkt worden.

Na elke behandeling worden handdoeken… weggehaald, de praktijk verlucht zodat er steeds gewerkt kan worden in de best mogelijke omstandigheden.

Indien je je ziek voelt of (denkt) in aanraking te zijn geweest met een mogelijk besmet persoon, gelieve dit te laten weten. De afspaak zal dan (kosteloos) geannuleerd worden en verplaatst naar een later tijdstip.

Bedankt voor je begrip!

Bescherm jezelf en je familie goed en tot snel!

Stefaan

Master in burn-out & bore-out & hooggevoeligheid

Moeders voor moeders!

Life Coach For You steunt vanaf 2014 ook Moeders voor Moeders! Bezoek ze op moedersvoormoeders.be

LCFY enquête

Neem deel aan onze enquête. Op deze manier kan Life Coach For You zijn service nog beter afstemmen op jouw persoonlijke noden. (Dit kost je slechts een minuutje.)

Ja, ik wil deelnemen.

Disclaimer

Coaching is geen vervanging voor welke medische behandeling dan ook. De cliënt wordt hierover geïnformeerd en komt steeds op eigen initiatief. Bij twijfel zal er steeds doorverwezen worden naar de huisarts of een andere gekwalificeerde therapeut.