Hypnotherapie

Waarom hypnotherapie combineren met coaching?

Tijdens de coaching-sessies geeft de cliënt vaak antwoorden vanuit zijn ratio (bewustzijn). Dit stemt echter niet altijd overeen met wat er zich afspeelt in het onderbewustzijn. Via hypnotherapie krijgen we toegang tot dat onderbewuste. Hierdoor zal de coaching nog ‘sterker’ worden en zullen we gerichter en soms ook sneller tot de kern kunnen komen waardoor het resultaat alleen maar zal verbeteren. Bovendien kan ervoor gezorgd worden dat het zelfvertrouwen en zelfbeeld op het moment van hypnose wordt verhoogd. Op deze manier slaan we dus twee vliegen in één klap. Ook angsten kunnen we door deze therapie gericht aanpakken. Uiteraard geef jij aan of de coachings al dan niet worden aangevuld met deze therapie.

Hypnotherapie : wat mag ik verwachten?

Hypnose is een bijzondere staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd (op een bepaald onderwerp). In deze staat van diepe ontspanning neemt het onderbewuste de kritische factor van het rationele denken weg. Op deze manier stelt het onderbewuste zich open voor suggesties –gegeven door de hypnotherapeut- die jouw leven in positieve zin veranderen.

Velen onder ons kennen hypnose van op televisie waar mensen de gekste dingen doen om een zeker show-gehalte te bereiken. De hypnotherapie die Life Coach For You aanbiedt heeft hier echter niets mee te maken! Life Coach For You gebruikt de hypnotherapie enkel met als doel haar cliënten te helpen beter en sterker te worden alsook gericht naar een doel toe te werken . Hypnotherapie mag echter nooit ter vervanging gezien worden van noodzakelijke medische zorgen.

Werkmethode:

 • Tijdens de coachingsessies zal duidelijk worden of de cliënt al dan niet geholpen kan worden met hypnotherapie. Is dit mogelijk en wil de cliënt dit in aanvulling voor zijn coachings dan wordt deze therapie geïntegreerd in de sessies. Uiteraard kan de cliënt er ook steeds voor kiezen om niet met deze aanvullende therapie te werken of de hypnotherapie volledig los te zien van de coachingsessies. Jij bent de cliënt samen bepalen we hoe we tewerk gaan!

Hypnotherapie: Enkele misverstanden en feiten opgelijst.

De misverstanden:

 • Men kan mij hypnotiseren tegen mijn wil .
  • FOUT! Je moet het zelf willen en bereid zijn om in hypnose te gaan.
  • FEIT! Je doet het zelf; de psychotherapeut treedt slechts op als begeleider om zo de krachtigste suggesties mee te kunnen geven en het beste resultaat te bereiken.
 • De hypnotherapeut kan mij alles laten doen of zeggen wat hij wil.
  • FOUT! Je zal niets doen wat niet strookt met jouw waarden en normen en je zal niets zeggen dat reeds werd afgesloten of waarvan je niet wil dat het terug wordt naar boven gehaald.
  • FEIT! Je komt spontaan uit hypnose wanneer de hypnotherapeut je suggesties geeft die indruisen tegen je eigen waardigheid.
 • Onder hypnose ben ik mij van niets bewust.
  • FOUT! Wanneer je in hypnose bent, blijf je je steeds bewust van wat er gedaan of gezegd wordt.
  • FEIT! In hypnose wordt je je meer allert. Je bent je bewust van omgevingsfactoren maar blijft gefocust op de suggesties !
 • Je moet bang zijn van hypnose
  • FOUT! Jij behoudt de controle. Je kan op ieder moment namelijk zelf beslissen om uit de hypnose te komen.
  • FEIT! Velen vinden het gevoel van diepe ontspanning tijdens de hypnose een bijzonder positieve ervaring!

Coaching in combinatie met hypnotherapie: wanneer?

Coaching in combinatie met hypontherapie kunnen gebruikt worden voor heel wat werkpunten of problemen zoals:

 • Laag zelfvetrouwen / zelfwaarde
 • burn-out/bore-out & stress
 • Angsten en fobieën
 • Mentale weerbaarheid vergroten
 • Leren omgaan met situaties & loslaten
 • Emotionele stress
 • Veranderen van belemmerende overtuigingen
 • Slaapproblemen / relaxatie
 • Verbeteren van sportprestaties

Coronadreiging

Beste bezoeker,

Je kan opnieuw terecht met al je vragen bij Healing You. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de Covid 19-maatregelen.

Gelieve zelf een mondmasker te voorzien. Energetische behandelingen of coachingsessies worden steeds gegeven met mondmasker.

Er zal geen drank geserveerd worden. Uiteraard mag je zelf je drank mee brengen.

Er is alcoholgel voorradig die gebruikt wordt bij het binnen komen, het buiten gaan en indien nodig tussendoor.

Betalingen gebeuren uitsluitend met de bankapp, Payconiq of bancontact. Indien dit een probleem vormt, kan er altijd gekeken worden of er met overschrijving kan gewerkt worden.

Na elke behandeling worden handdoeken… weggehaald, de praktijk verlucht zodat er steeds gewerkt kan worden in de best mogelijke omstandigheden.

Indien je je ziek voelt of (denkt) in aanraking te zijn geweest met een mogelijk besmet persoon, gelieve dit te laten weten. De afspaak zal dan (kosteloos) geannuleerd worden en verplaatst naar een later tijdstip.

Bedankt voor je begrip!

Bescherm jezelf en je familie goed en tot snel!

Stefaan

Master in burn-out & bore-out & hooggevoeligheid

Moeders voor moeders!

Life Coach For You steunt vanaf 2014 ook Moeders voor Moeders! Bezoek ze op moedersvoormoeders.be

LCFY enquête

Neem deel aan onze enquête. Op deze manier kan Life Coach For You zijn service nog beter afstemmen op jouw persoonlijke noden. (Dit kost je slechts een minuutje.)

Ja, ik wil deelnemen.

Disclaimer

Coaching is geen vervanging voor welke medische behandeling dan ook. De cliënt wordt hierover geïnformeerd en komt steeds op eigen initiatief. Bij twijfel zal er steeds doorverwezen worden naar de huisarts of een andere gekwalificeerde therapeut.