Over lifecoach Stefaan Vandendriesch

Lifecoach Stefaan Vandendriesch: persoonlijke begeleiding voor een gelukkiger leven

Als lifecoach help ik je dromen waarmaken en je levenskwaliteit verhogen. Ik haal het beste uit jezelf zodat je bewuster in het leven staat.

 • Stress? Burn-out?
 • Uitgeblust in je relatie?
 • Vermoeid en ontevreden?

Dan is het tijd voor actie. Ik zoek samen met jou naar een duurzame oplossing voor elk probleem: privé, professioneel of relationeel. Ik doe dat door te luisteren en opdrachten en inzichten te geven. Want uiteindelijk ben jij het die actie zult ondernemen. Je bent de regisseur van je eigen leven.

Voor wie? Ik richt me in de eerste plaats tot particulieren, mensen zoals jij en ik. Want een persoonlijke aanpak garandeert het beste resultaat op lange termijn. Organisaties help ik met een uitgekiend actieplan.

 

“Ik heb leren ‘neen’ zeggen en luisteren naar mijn eigen lichaam. Ik weet nu wat ik echt wil in het leven en doe de dingen die ik zelf wil in plaats van wat van anderen mij opdragen. Een hele opluchting! Ongelooflijk bedankt, (lifecoach) Stefaan!”

R.G., Lennik

“Dankzij de coaching van Stefaan Vandendriesch leerde ik weer actie te nemen en dingen los te laten. Ik voel me eigenlijk als herboren.”

N.VM., Wemmel

Over lifecoach Stefaan Vandendriesch

Hoe ik lifecoach werd? Tien jaar geleden kreeg ik te horen dat ik aan CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) lijd. Ik besloot de ziekte niet te ondergaan en volgde verschillende therapieën. Die werkten, maar toch kreeg ik het gevoel dat ik niet genoeg deed. Alsof ik iets miste in mijn behandeling. Het was duidelijk dat ik op zoek moest naar een duurzame oplossing: iemand die mijn manier van denken blijvend verandert. De stress en de negatieve gedachten moesten plaats maken voor een positieve levenswijze. Alleen zo zou mijn leven weer de moeite waard worden.

Ik begon mij te verdiepen in coaching (NLP) en maakte zo kennis met de NLP-technieken van Dr. Luc Swinnen en de Life Academy van Inge Rock. Het zijn autoriteiten in hun vakgebied en ze brachten me tot nieuwe inzichten, ik leerde dingen loslaten en schreef voor mezelf een stappenplan voor de toekomst uit. Sindsdien luidt mijn motto: ‘Als je iets echt wilt, kun je het ook waarmaken. Wat anderen ook beweren. ‘

Uiteindelijk bleek dat ik hoogsensitief of HSP ben waardoor ik vaak overprikkeld was en steeds mijn energie kwijt speelde. Ik leerde wat HSP is en wat het precies met je doet. Ik leerde er ook mee om te gaan, er anders naar te kijken zodat het van een vervelende eigenschap evolueerde naar een kracht. En dat is precies de rol van coaching: ondersteuning bieden, een nieuwe manier van denken aanleren, inzichten aanbieden, belemmerende overtuigingen ombuigen naar helpende overtuigingen…

Dankzij coaching sta ik weer positief in het leven en ontdekte ik mijn roeping: andere mensen helpen. Daarom werd ik dus coach. Om zelf een luisterend oor te zijn voor mensen die een nieuw leven willen opbouwen. Net als ik.

 

Opleiding(en) lifecoach

Life coaching bestaat al langer in de VS en zit nu ook in ons land in de lift. Er bestaan dan ook verschillende opleidingen maar nog belangrijker voor een goede lifecoach zijn deze twee eigenschappen en/of kwaliteiten:

 1. Goed met mensen kunnen omgaan en onbevooroordeeld luisteren
 2. De juiste motivatie

Ik verslond in de afgelopen jaren een pak lectuur en volgde cursussen als mental coach en stress- en vermoeidheidscoach.

 • HSP coaching of coaching van hooggevoelige personen
 • Psych-K
 • Master Burn-out/ Bore-out, Centrum Open Mind
 • Cursussen NLP, Dr. L. Swinnen (Stress- en vermoeidheidscoaching)
 • Coaching Academy, Inge Rock (Mental Coaching)
 • Constante bijscholing (Denktechnieken, conscious leadership – ‘Je kan leven helen’- e.d.)

Werk maken van je dromen? We bouwen samen aan een nieuwe weg!

 

Neem snel contact op met Stefaan Vandendriesch

Master in burn-out & bore-out & hooggevoeligheid

Happy Life Program

28/10/2018 & 25/11/2018: Happy Life Program

Hierin bieden we een skala aan van "technieken" om te ontspannen en terug dichter bij jezelf te komen met o.a.

- yogasessies
- meditatiesessies
- coachsessies
...

Er is helemaal geen voorkennis nodig! Dus iedereen is van harte welkom om aan zichzelf te werken en dichter bij zichzelf te komen in een "veilige" omgeving en om dit samen te doen met andere gelijkgestemden.

Quote:

"Voor mij was het een fantastische ervaring. Ik kon aan mezelf werken in een 'veilige' omgeving en met mensen die mij begrepen, gelijkgestemden. Ik kreeg ook bruikbare tips waarmee ik elke dag opnieuw aan de slag kan waardoor ik mezelf beter & rustiger voel en ik dichter bij mezelf sta dan ooit voorheen. Zeker een aanrader."

Moeders voor moeders!

Life Coach For You steunt vanaf 2014 ook Moeders voor Moeders! Bezoek ze op moedersvoormoeders.be

LCFY enquête

Neem deel aan onze enquête. Op deze manier kan Life Coach For You zijn service nog beter afstemmen op jouw persoonlijke noden. (Dit kost je slechts een minuutje.)

Ja, ik wil deelnemen.

Life Coach For You op TV

Life Coach For you werd geïnterviewd voor een reportage op RTBF. Via onderstaande link kan je de reportage bekijken. De reportage start op minuut 27:45.

Bekijk de Reportage

Disclaimer

Coaching is geen vervanging voor welke medische behandeling dan ook. De cliënt wordt hierover geïnformeerd en komt steeds op eigen initiatief. Bij twijfel zal er steeds doorverwezen worden naar de huisarts of een andere gekwalificeerde therapeut.