Stresscoaching

Soms is stress nodig om beter te presteren, dat noemen we positieve stress. Maar soms is hij te veel aanwezig en verlamt hij je. Dan spreken we van chronische stress. En die ban je beter uit je leven.

 

Wat is stress?

StresscoachingIedereen krijgt vroeg of laat wel eens stress. Stress hoort bij het leven en heeft een functie. Hij waarschuwt je voor gevaar en maakt je alert. Deze gezonde of zelfs noodzakelijke stress zorgt ervoor dat je als mens overleeft.

Tot daar het goede nieuws.

Er bestaat nog een ander soort stress die schade aanricht: constante of chronische stress. Hij treedt op als we lang onder druk staan en niet op tijd ontspannen. Het gaat dikwijls om werkgerelateerde stress, zoals teveel werk, conflicten met baas of collega’s maar ook om privékwesties zoals geschillen over geld, burenruzies of slechte relaties.

 

De gevolgen van chronische stress

Ervaar je al te lang stress? Dan is de kans groot dat je ook fysieke klachten krijgt zoals …

 • Onverklaarbare vermoeidheid
 • Hoofdpijn/migraine
 • Slaapproblemen
 • Evenwichtsstoornissen/oorsuizingen
 • Hals- en nekpijn
 • Rugklachten
 • Beklemmend gevoel in de borst
 • Hartkloppingen
 • Pijn in de hartstreek
 • Hyperventilatie
 • Slechte spijsvertering
 • Maagpijn
 • Maagzuur
 • Darmkrampen

Ben je stressgevoelig en herken je een of meerdere symptomen?

 

“Sinds het traject life coaching dat ik heb gevolgd ben ik beter gewapend tegen stress. Hij bepaalt mijn leven niet langer. Ik heb voor het eerst het gevoel dat ik de architect van mijn eigen leven ben.”

A.T., Asse

Stresscoaching: de oplossing voor stress

Voel je jezelf overspannen en zie je dingen niet meer helder? Zoek je steun in moeilijke periodes in je leven? Stresscoaching biedt soelaas.

Als stresscoach help ik je te ontstressen. Hoe? Ik leer je bepaalde technieken aan en geef je hulpmiddelen en inzichten om jezelf beter te voelen. Pas ze toe in je dagelijks leven en je zult weer groeien en evolueren.

Ik leer je relativeren zodat je rustig blijft, jezelf beter voelt en in harmonie met je omgeving leeft.

 

Herleid stress tot een minimum

Master in burn-out & bore-out & hooggevoeligheid

Happy Life Program

28/10/2018 & 25/11/2018: Happy Life Program

Hierin bieden we een skala aan van "technieken" om te ontspannen en terug dichter bij jezelf te komen met o.a.

- yogasessies
- meditatiesessies
- coachsessies
...

Er is helemaal geen voorkennis nodig! Dus iedereen is van harte welkom om aan zichzelf te werken en dichter bij zichzelf te komen in een "veilige" omgeving en om dit samen te doen met andere gelijkgestemden.

Quote:

"Voor mij was het een fantastische ervaring. Ik kon aan mezelf werken in een 'veilige' omgeving en met mensen die mij begrepen, gelijkgestemden. Ik kreeg ook bruikbare tips waarmee ik elke dag opnieuw aan de slag kan waardoor ik mezelf beter & rustiger voel en ik dichter bij mezelf sta dan ooit voorheen. Zeker een aanrader."

Moeders voor moeders!

Life Coach For You steunt vanaf 2014 ook Moeders voor Moeders! Bezoek ze op moedersvoormoeders.be

LCFY enquête

Neem deel aan onze enquête. Op deze manier kan Life Coach For You zijn service nog beter afstemmen op jouw persoonlijke noden. (Dit kost je slechts een minuutje.)

Ja, ik wil deelnemen.

Life Coach For You op TV

Life Coach For you werd geïnterviewd voor een reportage op RTBF. Via onderstaande link kan je de reportage bekijken. De reportage start op minuut 27:45.

Bekijk de Reportage

Disclaimer

Coaching is geen vervanging voor welke medische behandeling dan ook. De cliënt wordt hierover geïnformeerd en komt steeds op eigen initiatief. Bij twijfel zal er steeds doorverwezen worden naar de huisarts of een andere gekwalificeerde therapeut.